matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilnee
Kinia234561:
Narysuj obrazy funkcji f: f(x)=2
x
W podanych niżej przekształceniach: a) Sox b)Soy c) S(0,0) d) T[−3,2] e) T[2,−4]
19 maj 14:24
zef:
a) f(x)=−2
x
b)f(x)=2
−x
c)f(x)=−2
−x
d)f(x)=2
x+3
+2 e)f(x)=2
x−2
−4
19 maj 16:20