matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
aaggaa:
wykaz ze dla kata ostrego α prawdziwa jest rownosc cos
2
αsinα+sin
3
α=sinα
4 sty 20:59
Godzio:
cos
2
αsinα + sin
3
α = sinα sinα(cos
2
α+sin
2
α)=sinα sinα * 1 = sinα sinα=sinα
4 sty 21:15