matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jw
asd:
Dane są liczby a=50 b=24. Liczba a jest większa od liczby b o p%. wówczas p=
18 maj 23:08
M:
4 maj 06:03
N.:
108
4 maj 07:29
Jolanta:
50−24
*100%=p%
24
2600%
=p%
24
108,(3)%=p % p=108,(3)
4 maj 20:27