matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Yoda:
Wyznacz zbór wartości funkcji: 1) f(x)=ctg
2
x*sin
2
x
1
2) f(x)=|sinx−
|
2
Jak to się robi w tych przykładach?
18 maj 21:22
Benny:
1)
cos
2
x
f(x)=
*sin
2
x=cos
2
x tylko tutaj musisz wyrzucić wartość kiedy sinus się zeruje
sin
2
x
18 maj 21:24
Smule:
1
sinx ≥
2
1
f(x) = sinx −
2
1
sinx <
2
1
f(x) = −sinx +
2
18 maj 22:13
Smule:
odp. <0 1.5>
18 maj 22:16