matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaggaa:
wyznacz kat ostry α wiedzac ze log
2
sinα=−1
4 sty 20:57
krzysiek:
sin{1}{2} sin=30
4 sty 22:28
Eta:
dla α€(0, 90
o
) log
2
sinα= −1 => sinα= 2
−1
=
1
2
to α= 30
o
4 sty 22:31