matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie i dzielenie wyrażeń wymiernych
Mariusz:
Witam proszę o pomoc w rozwiązaniu następujących wyrażeń:
x
2
−16
x
2
−9
1.
*
=
X
3
−3x
X
2
+4x
7x+2
1
2.
:
=
x
2
+8x+16
x
2
−16
undefined
18 maj 20:32
Jack:
problem w mnozeniu?
18 maj 21:54
Jack:
korzystasz ze wzorow a
m
* a
n
= a
m+n
a
m
= a
m−n
a
n
18 maj 21:54