matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckje
Makintosz:
Dla jakich x funkcja : f(x)=|1−2x|+2x przyjmuje wartość 1
18 maj 18:50
===:
|1−2x|+2x=1 |1−2x|=1−2x tylko dla 1−2x≥0 ⇒ 1≥2x ⇒ x≤1/2
18 maj 19:05