matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria-2 Liceum-rozwiąż równanie
Kadrewi:
Pomoże ktoś, nie wiem jak się do tego zabrać−rozwiąż równanie sin α / (x
2
−2πx) = 0 Z góry dzięki wielkie
18 maj 18:26
===:
D: x(x−2π)≠0 ⇒ x≠0 x≠2π i w sumie α=π+2kπ ⇒ α=π(1+2k)
18 maj 18:53