matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość
Stalker:
mamy y=x
3
y=0 z=1 wg. wzoru V=π∫f
2
(xdx) to wg mnie będzie 1/7π ale czy mógłby ktoś sprawdzić?
17 maj 23:56
Jerzy:
3π
Te krzywe nie ograniczają bryły, a jeśli: y = 0 i y = 1 , to: V =
5
18 maj 09:59