matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaggaa:
dany jest kat α=60* dla tego kata prawda jest ze: a) tg
3
α=3 b) sin
3
α=
3
√
3
4
c) tg
3
α=3
√
3
d) cos
3
α=
3
4
4 sty 20:47
Eta:
odp: c) bo tg60
o
=
√
3
tg
3
α=(
√
3
)
3
=
√
3
*
√
3
*
√
3
= 3*
√
3
= 3
√
3
4 sty 20:58