matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek różniczkowy
Marta:
Oblicz granicę lim
1
x→−2 (
− {1}{(x+2)
2
}
x+2
17 maj 20:17
Jerzy:
x + 2 − 1
x − 1
−3
lim
= lim
= [
] = −
∞
(x+2)
2
(x+2)
2
0
17 maj 20:19
Marta:
A sprowadzenie do wspólnego też tu jest ?
17 maj 21:28