matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
asd:
√
3
Wyznacz kąt ostry α, jeśli wiadomo że sinα=
4log
3
(tg60)
17 maj 19:48
Jerzy:
√
3
Policz : log
3
(
)
4
2
17 maj 19:49
zef:
√
3
4log
3
√
3
√
3
log
3
√
3
4
√
3
log
3
81
√
3
4
17 maj 19:49
Jerzy:
upss .... log
3
(
√
3
)
4
17 maj 19:50
ICSP:
tg60 =
√
3
1
log
3
√
3
=
2
1
4 *
= 2
2
√
3
sinα =
2
π
α =
3
17 maj 19:50
zef:
W mianowniku u mnie ma być log
3
9 czyli 2 a nie 4..
17 maj 19:56