matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek różniczkowy
Marta:
4x+1
Wyznacz równanie stycznej do krzywej y=
x−2
która jest prostopadła do prostej 3x−4y+5=0
17 maj 19:45
Jerzy:
f'(x
0
) = − U{4}[3} .... i wyznacz x
0
17 maj 19:47
Jerzy:
4
−
3
17 maj 19:47