Granice
Marta: | | 1 | |
Oblicz lim √7 ( |
| ) |
| | tg2x−cosxtgx | |
17 maj 18:55
Jerzy:
podstaw: x = π/6
17 maj 19:13
Marta: Podstawić i później z wartości trygonometrycznych podstawić odpowiednio ?
17 maj 19:19
Jerzy:
Policzyć
17 maj 19:21
Marta: | | 1 | |
Czy ma wyjść √7 ( |
| ) ? |
| | −1/6 | |
17 maj 19:28
Iryt:
| | 1 | | √7 | |
=limx→−π6 [√7* |
| ]= |
| = ... licz |
| | tg2x−sinx | | (−√3/3)2−(−1/2) | |
17 maj 19:33
Marta: 18√7/15
17 maj 19:39
Iryt:
Mianownik:
| 3 | | 1 | | 1 | | 1 | | 2 | | 3 | | 5 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| 9 | | 2 | | 3 | | 2 | | 6 | | 6 | | 6 | |
Wynik:
17 maj 19:48