matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wyzej
xyz:
xcosx +sinx
oblicz granice funkcji
3x
2
oblicz granice ciagu (1+
)
3n
2
17 maj 18:49
Jerzy:
cosx
sinx
x
1
1
2
1) ... = lim
+
*
=
+ +
=
3
x
3x
3
3
3
2
2) ... = [1 +
] = [1 + 0 ] = 1
∞
17 maj 19:03
xyz:
Jaaaa tatwe to drugie a ja tam jakies e szukalem, dzieki
17 maj 19:04
xyz:
a jakby w tym drugim bylo do potegi np
5
n
17 maj 19:25
Jerzy:
2
5n
= lim [(1 +
)
3n
2
]
K
, gdzie: K =
3n
2
3n
2
17 maj 19:32