matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Optymalizacja
Marta:
x
2
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=
. Podaj równania asymptot oraz zbiór wartości
x
2
−9
funkcji f
17 maj 18:48
Janek191:
Asymptota pozioma : y = 1 Asymptoty pionowe: x = − 3 oraz x = 3 Policz odpowiednie granice.
17 maj 19:16