na
na: na zajeciach mielismy dowod, ze funkcja jest 'na' podzielony na 2 czesci
wie ktoś moze o co moglo chodzic?
17 maj 18:40
na: (zgubilem notatki)
17 maj 18:40
zef: może chodzi przykładowo o taką funkcje
| | ⎧ | f1(x)=... dla x∊(...) | |
| f(x)= | ⎩ | f2(x)=... dla x∊(...) |
|
gdzie f(x) to połączenie 2 funkcji
17 maj 18:42
6latek : Zgubiles czy nie byles na wykładach ?
Pewnie chodzi o to ze kazda funkcje możemy przedstawić jako funkcje parzysta i nieparzysta
Ale skoro zgubiles notatki to w ramach przypomnienia znajdz sobie ten wzor na to
18 maj 08:09