Planimetria
Pati18773: W trójkącie ABC o bokach długości AC=6 i BC=3√2 poprowadzono wysokość CD. Oblicz miary kątów
tego trójkąta oraz promień R okręgu opisanego na nim jeśli trójkąt BCD jest równoramienny.
Proszę bardzo o jakąś wskazówkę bo nic mi do głowy nie przychodzi ...
17 maj 17:46
S.O.S:

Ten rys. powinien Ci wszystko wyjaśnić

Miary kątów to:..........................
Z tw. sinusów:
| | 6 | |
2R= |
| ⇒ R=............. |
| | sin45o | |
17 maj 18:30
Pati18773: Już mam dzięki !
17 maj 18:46
S.O.S:
17 maj 18:51