matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Poprawność
Marta:
Czy przykład jest dobrze zrobiony ?
x
2
1
1
lim
=
= −
x
2
−9
−8
8
x⇒
∞
17 maj 16:10
Mila:
źle. g=1
17 maj 16:30
Janek191:
1
f(x) =
1 −
9
x
2
więc
1
lim f(x) =
= 1
1 − 0
x→
∞
17 maj 16:35