matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
aaggaa:
dany jest kat α=60 dla tego kata prawda jest ze a) log
2
cosα=−1 b) log
2
sinα=−1 c) log
3
tgα=−1 d) log
3
tgα=2
4 sty 20:12
Eta:
odp; a) bo , log
2
cosα= −1 => cosα= 2
−1
=
1
2
=> α= 60
o
4 sty 20:34