matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Patryk:
Pomóżcie z granicy, plis
7x
1. lim
x→0
sin5x+sin2x
6x+sin2x
2. lim
x→0
sin3x−5x
4 sty 20:11
Eta:
α+β
α−β
1) zastosuj wzór : sinα +sinβ= 2sin
*cos
2
2
oraz ;
sin
7x
2
lim
= 1
7x
2
x →0 2) z de L
'
Hospitala
f
'
(x)
lim
g
'
(x)
x →0 f(x) = 6x +sin2x g(x) = sin3x −5x
4 sty 20:24
Patryk:
dziękuję baaardzo
4 sty 20:29
Eta:
4 sty 20:31