funkcja liniowa
mimisiaa: Znajdź miejsce zerowe .
Mógłby ktoś mi to rozpisać
| 2x−4 | |
| =0 ....  |
| 3 | |
16 maj 20:10
zef: 2x−4=0
2x=4 //:2
x=2
16 maj 20:10
Metis: | | 2x−4 | |
f(x)=0 ⇔ |
| =0 ⇔ 2x−4=0 ⇔ 2x=4 ⇔ x=2 |
| | 3 | |
16 maj 20:11
mimisiaa: Dzięki wielkie i jeszcze jedne polecenie jakby ktoś pomógł. do tego samego wzoru.
Wyznacz argument dla którego wartość funkcji wynosi 6
16 maj 20:14
16 maj 20:15
Jerzy:
| 2x−4 | |
| = 6 .... pomnóż obustronnie przez 3 |
| 3 | |
16 maj 20:15
16 maj 20:16
mimisiaa: Dziękuje
16 maj 20:17
sn: Podstawiasz za y szóstkę i obliczasz x
16 maj 20:18