matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaggaa:
wiadomo ze tg
2
α=3 0*<α<90* wynika stad ze: a) α=60* b)α=30* c)α>60* d)α<30*
4 sty 20:00
Nikka:
a) α = 60
o
tg 60
o
=
√
3
czyli tg
2
60
o
= 3
4 sty 20:10