matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to wykazać ?
Kawka :
Wykaz ze log
a
b=2log
a
2
b
16 maj 18:51
Jack:
log
a
b
2 log
a
b
P = 2 log
a
2
b = 2*
=
= log
a
b = L
log
a
a
2
2
oczywiscie zalozenia a>0, a ≠ 1 b> 0
16 maj 18:54
Kawka :
I tylko tyle?
16 maj 21:03