matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
pilne!!!!:
Oblicz granicę
1−
√
3
lim
2−x
x−>2
1−x
lim
5−x
x−>5+
16 maj 18:43
pilne!!!!:
poprawka lim 1−
√
3
x
16 maj 18:43
pilne!!!!:
w liczniku
16 maj 18:44
Jack:
b)
1−x
1−5
−4
lim
= lim
=
=
∞
5−x
5−5
0
−
x−>5
+
16 maj 18:48