matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka
fbdfkan:
Rozwiąż równanie rekurencyjne. Zbadaj zachowanie asymptotyczne ciągu, uzasadniając czy poniższe zdanie jest prawdziwe. a) jeśli a0=1 an+1−2an=(2n+1)2do(n+1)−1 to an=Ω(n22don)
16 maj 18:18