matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
wiktoria:
2x−3
1
+
6x−4x
2
16 maj 14:14
M:
5 maj 06:06
Jolanta:
Przeciez tu nie ma równania Chyba,że
2x−3
1
=
6x−4x
2
2(2x−3)=6x−4x 4x−6=2x 2x=6 x=3 Albo.
2x−3
1
=
6x−4
2
2(2x−3)=6x−4 4x−6=6x−4 −2x=2 x=−1
5 maj 10:39