| m | 1 | |||
a) | −2− | = n / *a | ||
| a | a |
| 2 | ||
b) m(m− | ) = 2 a tutaj nie wiem jak ruszyć.. | |
| a |
| m−1 | ||
m− 1 = a(n + 2) ⇔ a = | ||
| n + 2 |
| 2m | 2m | |||
m2 − | = 2 ⇔ | = m2 − 2 ... i licz dalej | ||
| a | a |
| m | 1 | ||
−2− | =n /+2 | ||
| a | a |
| m−1 | |
=n+2⇔ | |
| a |
| m−1 | n+2 | ||
= | |||
| a | 1 |
| m−1 | ||
a= | ||
| n+2 |
| 2m | ||
m2− | =2 | |
| a |
| 2m | ||
m2−2= | ||
| a |
| y | y | |||
Nie żartuj .. x = | ⇔ z = | |||
| z | x |
| 2m | ||
a= | ? | |
| m2−2 |