:)
Metis: Jak tam Wam leci ?
15 maj 21:17
holahola: ciurkiem
15 maj 21:18
olekturbo: Jutro fizyka
15 maj 21:19
kyrtap: robię sprawko i piwko popijam
15 maj 21:23
Jack: dokladnie, odpoczywam przed fizyka : D
15 maj 21:25
kyrtap: uczcie się elektromagnetyzmu coś czuję że będzie
15 maj 21:26
6latek : A ja sobie gorącą czekoladę
15 maj 21:27
Metis: Fizyka jest spoko

Załowałem w III klasie, że nie uczyłem się jej przez pierwsze dwa lata

Powodzenia tam jutro
15 maj 21:27
kyrtap: ja poszedłem bez nauki na rozszerzenie pamiętam i było 30 %
15 maj 21:28
Metis: U Nas nauczyciele zabraniali

ale i tak nie napisałbym nic
15 maj 21:28
Saizou :
a ja mam chore gardło :C (choroba zawodowa

)
15 maj 21:29
Mila:
Metis to z czym masz jeszcze walczyć?
Jak niemiecki?
15 maj 21:30
Marcin: Jakie macie przeczucia przed fizyką? Dowalą?
15 maj 21:34
Metis: Witaj
Milu 
Z niemieckiego jestem zadowolony. Mam błędy jedynie w ćwiczeniach ze słuchu, ale tego nigdy nie
trenowałem.
Prace napisałem.
Mam jeszcze szansę na dostanie się tam gdzie sobie zamarzyłem, jeśli nie wejdę to nie wiem co
zrobię

A zostały mi tylko ustne
15 maj 21:37
Mila:
Już nie panikuj. Wyjdzie wszystko dobrze. Czytaj lektury i ćwicz wypowiedzi ( głośno).
15 maj 21:44
Metis: Milu ustnych się już nie boję, to tylko formalność.
15 maj 21:47
kyrtap: kocham Was
15 maj 21:52
Metis:
15 maj 21:59
Jack: No wlasnie mam nadzieje z fizy nie dowala...ale chyba bedzie jak na chemii...
:(
15 maj 22:08
Jack: ustny polski to naprawde smieszna rzecz...ten link co wczesniej tamten podal, to
dzialal...praktycznie sie zna temat przed wypowiedzia...smieszne troche to jest ; D
15 maj 22:09
Jack: @Patryk
jesli bedzie elektro...to jest w ... lepiej zeby nie bylo
15 maj 22:10
Jack: to jestem w... *
15 maj 22:12
Bolek amato: Ciesze sie wakacjami mocnooo,

bedzie dobrze Metis matura to tylko poczatek
15 maj 23:40
olekturbo: Jak myslicie duzo rozni sie informatyka na uniwerku a na polibudzie?
15 maj 23:41
Metis: Ja szukam jakiejś pracy

3 miesiące przed komputerem mi się nie podobają, a książki na razie
niech ode mnie odpoczną
15 maj 23:41
Metis: Dużo
15 maj 23:42
Metis: Ale najlepiej zapytaj studiujących.
15 maj 23:43
Bolek amato: Zastanawiam się jeszcze (bo na Wrocław pewnie się nie dostane po jutrzejszej fizie) czy warto
się pchać na politechnike Poznanska ? Bo do Gdańska mam bliżej ok 100km i nie wiem czy jest
sens, czy jest różnica ?
15 maj 23:43
Bolek amato: Biorąc pod uwagę też jak regiony się rozwijają, Gdańsk dosyć prężnie od paru lat ale nie wiem
jak Poznań i okolice
15 maj 23:44
Bolek amato: Był już jakiś post o tym na uniwersytecie masz więcej pisania chyba ale nie masz inż.
15 maj 23:46
Bolek amato: *4miesiace Metis
15 maj 23:47
Metis: No własnie
15 maj 23:48
Bolek amato: Muszą jakieś $$$ wpaść też nie chcę wakaji przebumelowac całych
15 maj 23:49
Marcin: W ile.procent jutro celujecie tak realnie patrząc?
15 maj 23:54
Bolek amato: 20−50
15 maj 23:58
olekturbo: 30−40
16 maj 00:16
Jack: 40% potrzebuje na PP, 10 na UAM.
16 maj 07:00
Jack: Powodzenia panowie ! Oby punktow starczylo
16 maj 07:02
kyrtap: pewnie już piszą więc trzymam kciuki
16 maj 09:29
Marcin: I jak nastroje po.maturze? Jakas tragiczna nie byla ale do najprostszych nie należała
16 maj 12:14
Smule: Dla mnie łatwiutka

Jakoś nie wpadłem na zadanie z zerem bezwzględnym, a resztę zrobiłem.
16 maj 12:36
Smule: Zobaczymy jak ABCD PF, ale powinno być z 80%.
16 maj 12:36
olekturbo: < 30%
16 maj 12:37
Marcin: To gratuluje Smule, ja tam ok 60% bede mial, ale matura powinna mi wystarczyc zeby dostac sie
na kierunek na ktoryc chce.
16 maj 12:38
Smule: czy masa z tymi belkami wyszła wam 210 kg ?
16 maj 12:45
Smule: i opór 1500?
16 maj 12:45
Kuba: 210kg wyszlo mi tez
16 maj 12:58
Jack: Poziom w porownaniu do poprzednich to chyba troche opadl (na szczescie?)
Chcialem miec 50% i powinni byc tyle (lub wiecej)
Zadania nie byly az tak trudne jak sie spodziewalem, a niektore byly wrecz banalne.
To z zerem bezwzglednym to musiales zauwazyc ze P = const
Zatem skoro pv = nRT
Potrm dac jakas niewiadoma i liczyc.
16 maj 13:02
Jack: Jak ktos znajdzie rozwiwzania to niech wrzuca
16 maj 13:04
Qulka: a pytania już gdzieś są?
16 maj 13:17
Metis: Jeszcze nie ma
16 maj 13:25
Marcin: A Ci Metis jak poszlo? Ile % obstawiasz?
16 maj 13:36
Metis: Obstawiam 0
16 maj 13:37
Marcin: Mówisz poważnie?
16 maj 13:38
Metis: Tak.
16 maj 13:38
Gaunt: Fizyka była w porządku, o dziwo nawet lepiej mi się ją pisało niż matme

Czekam niecierpliwie na odpowiedzi, na razie nie chcę nic szacować
16 maj 13:49
Metis: Marcin nie pisałem
16 maj 13:51
16 maj 14:07
kyrtap: z tym obwodem i termistorem przyjemne zadanie
16 maj 14:16
16 maj 14:35
16 maj 14:37
Qulka: 4.1 P powinno być trochę większe niż Q F=P Fw=P+Q
16 maj 14:48
Gaunt: Podpisałam też jako F, ale zrobiłam odpowiednio dłuższe..
16 maj 14:49
Jack: im wiecej sprawdzam tym... slabiej, lepiej przestane : D
16 maj 14:50
Gaunt: Na onecie są błędy..chyba.
16 maj 14:52
Qulka: przeczytałam 4.2 więc P powinno być 2 razy dłuższe
16 maj 14:52
Gaunt: To w końcu było doskonale sprężyste czy nie?
Ja policzyłam prędkości jakie mi wychodziły z prostych i wyszły mi inne, więc napisałam, że nie
było doskonale sprężyste.
Jakieś opinie?
16 maj 14:54
Marcin: Moim zdaniem nie bylo doskonale sprężyste
16 maj 14:58
Qulka: prędkości nie są takie same
16 maj 14:59
mat: Ja napisalem ze nie bo w tych samych odstepach czasu pokonuje krotsze odcinki drogi
16 maj 14:59
Kuba: tez dalem, ze nie
16 maj 15:02
Gaunt: Dzięki
16 maj 15:05
mat: A jak jest ze dokladnisci pomiarowe wynosi 5 to nie powinno byc niepewnosc +−2,5 tak zeby cala
kreska tej niepewnosci miala 5

?
16 maj 15:13
Kuba: według onetu narazie jakos 24/38.. ale na koncu najgorsze zadania.. za to zadanie z dipolem i
ta jednostka D za 3 pkt
16 maj 15:18
Qulka: jak niedokładność jest 5 to jest +−5
16 maj 15:19
Kuba: macie jeszcez jakies zastrzezenia do odpowiedzi z onetu?
16 maj 15:26
mat: A ile moga zabrac za wykres jak sie tylko te niepewnosci zle zaznaczylo bo przyjalem ze 5 to w
sumie cala ma. Ile ma zabiora 1 tylko czy wiecej, reszte mam ok
16 maj 15:27
Jack: 8.2.?
16 maj 15:29
Gaunt: Czy natężenie w B nie powinno być zero? Przecież one mają przeciwne zwroty!(wg mnie)
No i przy wahadle − prędkość kartki − na kartce widzimy 1,5T, a nie T jak użyli do obliczeń.
Co myślicie?
16 maj 15:29
Qulka: w 8.1 jeśli s/T to s=0,20 albo jeśli chcesz wstawić s=0,3 to 1,5T
16 maj 15:31
Qulka: 8.2 C1
16 maj 15:32
Jack: dlaczego sie nie nie zmienia?
16 maj 15:33
Gaunt: I ta jednostka.. Wg mnie trzeba podzielić, robiłam z proporcji. Sknociłam coś, czy onet tez ma
źle?
16 maj 15:33
Gaunt: bo zmienia się środek masy −> długość wahadła. Też na to nie wpadłam
16 maj 15:34
Jack: dlugosc wahadla jest ta sama...
16 maj 15:35
Qulka: bo we wzorze na T jest założenie że to punktowa masa na lince

więc jak odległość środka masy
się zmienia to jakby zmieniać linkę
16 maj 15:36
Qulka: znajdź wzór na wahadło fizyczne i porównaj
16 maj 15:36
Jack: ehh, no dobra : (]
16 maj 15:36
Jack: zad 10.4
a ja nie wiedzialem skad wziac q...
16 maj 15:38
Gaunt: O nie!

Zapomniałam w 12, ze chodzi o kąt od normalnej!
16 maj 15:38
Qulka: natężenie liczymy wstawiając próbny ładunek (+) i patrząc jaka działa tam siła ... więc ++ się
odpychają a +− się przycągają
16 maj 15:39
Gaunt: Qulka:Zerkniesz proszę na 10.1? Natężenie w punkcie B nie jest czasem równe zero? Według
mnie, te wektory się równoważą.
16 maj 15:40
Gaunt: O nie..takie zaćmienie
16 maj 15:41
Qulka: nie równoważą się ..pisałam przed chwilą ..wstaw tam plus i narysuj siły
16 maj 15:41
Jack: Qulko, moglabys spojrzec na 10.4
16 maj 15:44
Qulka: faktycznie za mało precyzyjne..bo tak naprawdę nie można zakładać że cały elektron przechodzi
..ale z braku danych nic innego nie można zrobić
16 maj 15:52
Jack: znaczy ja wgl nie czaje, dlaczego bierzemu ladunek elementarny e.
oraz mialbym drugie pytanie − zad 3.1 i 3.2
na jakiej podstawie stwierdzamy jaka bedzie mial predkosc i czas i skad wiemy ze sa takie same?
bez dokladnych obliczen z danymi to nie potrafie stwierdzic
16 maj 15:55
Gaunt: Czy jednostka w 10.4 jest dobrze?
16 maj 15:56
Kuba: wedlug odp onetu bedzie ok 60% takze viva la france!
16 maj 15:57
Gaunt: Wg. "skorygowanych" niektórych odpowiedzi będzie od 73 do 78%. Jestem mile zaskoczona, nigdy
nie powiedziałabym, ze fizykę napiszę lepiej niż matme
16 maj 15:58
Jack: w zad 15 nie zamienilem km na m...ahhhh
16 maj 16:00
Qulka: bo H+ + Cl− −−> HCl uwspólniają 1 elektron (chemia reakcje) albo układ okresowy z tabel i
skojarzenie że chlor bierze 1 do konfiguracji gazu szlachetnego
16 maj 16:01
Jack: no chemii nie ogarniam za bardzo...moze dlatego : D
16 maj 16:04
Jack: a co do tych równi ? :x
16 maj 16:05
Gaunt: Jednostka jest dobrze, juz sama się gubię przy sprawdzaniu

Dziękuję bardzo
Qulka za pomoc w formułowaniu dobrych odpowiedzi
16 maj 16:05
Qulka: wygląda sensownie.. ale nie mogę sobie przypomnieć tej bajki z wyścigami...
16 maj 16:10
16 maj 16:14
mat: A w 15.3 i 15.4 jakie powinny byc dobre odpowiedzi bo na roznych stronach sa inne
16 maj 16:28
olekturbo: kolo 40%
16 maj 16:29
mat: Co powinno byc w tym 15.3 i 15.4
16 maj 16:40
Smule: 15. 4 PFP
15.3 A ale moim zdaniem D
16 maj 16:44
Smule: 15.3 A jest na onecie
16 maj 16:44
Qulka: zgadzam się z onetem A PFP
16 maj 16:45
Jack: Dziękuję Qulko...dlaczego takich bajek nie ma na lekcjach?

i oczywiscie pytanko...skad wiadomo ze na mecie beda takie same predkosci?
wiadomo juz ze pierwsza bedzie, czyli szybszy czas, ale jak jest z predkoscia?

Dzięki ogromne za wcześniejsze odpowiedzi
16 maj 16:47
qulka: Z zasady zachowania energii
16 maj 17:46
Jack: aa no tak... dzieki bardzo
16 maj 17:48
Riw: Czy jak w 2.1 (reakcja) dopisałam jeszcze energie, oprocz czastki alfa i odpowiedniego izotopu
polonu, to to jest źle?
16 maj 18:19
Smule: Tak. Musisz liczyć na łaskę egzaminatora
16 maj 18:28
Riw: Dzięki za odpowiedź. Ależ ze mnie głupek, nie mam pojęcia o co mi chodziło wtedy. Ale te 60%
będzie.
16 maj 18:45
Krystian : Metis, masz prawko?
16 maj 19:55
Metis: A czemu pytasz
16 maj 19:55
Krystian : Słyszałem że rozwoziciel pizzy pracujący nocami zgarnia całkiem fajne Pieniądze + napiwki
16 maj 19:58
Metis: Nie szukam pracy w PL.
Polska i napiwki ?
Dziwię się, że ludzie "bytujący" za 800 z emerytury jakoś żyją.
16 maj 20:01
kyrtap: Metis dawaj na Pwr wypijemy piwko
16 maj 21:13
Metis: Z Tobą ? − z chęcią

Ale na PWr chyba nie mam czego szukać
16 maj 21:15
kyrtap: masz masz tylko nie wierzysz w siebie
16 maj 21:16
Metis: I tu chyba masz rację
16 maj 21:18
kyrtap: też taki byłem ale teraz głęboko mam te wszystkie wyniki i się uczę w końcu dla siebie
16 maj 21:21
kyrtap: gdyby nie Pani
Mila to bym nie poszedł na PWr
16 maj 21:45
Metis: Mila to bardzo dobra dusza, która Nam tutaj pomaga nie tylko w matematyce
16 maj 22:50
Janek191:
A co się stało z Etą

?
16 maj 22:51
Metis: Wydaje mi się, że nasza
Etuś ukrywa Nam się pod innym nickiem
PW dał sobie z Nami spokój
16 maj 22:53
Janek191:
A może jeszcze nie wróciła z S ?
16 maj 22:56
Metis: Możliwe

Tutaj mamy dużo dobrych
16 maj 22:57
6latek : Wrocila . Wczoraj była na forum ))))
Masz racje ma inny nick
16 maj 22:59
Metis:
16 maj 23:05
6latek : Mysle ze PW niedługo do nas wroci
Ja mam swoje podejrzenie co do PW ale nie będę tutaj pisal
Musimy cierpliwie czekac .
16 maj 23:10
Qulka: to forum za bardzo wciąga i trzeba sobie dawkować
16 maj 23:19
Janek191:
17 maj 07:34