matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kukumorek:
oblicz pochodną po x
1
:
√
x
1
+2x
2
15 maj 19:59
S.O.S:
1
f
'
(x
1
)=
2
√
x
1
+2x
2
15 maj 20:09
Janek191:
f ( x
1
, x
2
) =
√
x
1
+2 x
2
więc
1
f '
x
1
( x
1
, x
2
) =
2
√
x
1
+ 2 x
2
15 maj 20:10