Wyznacz zbiór wartości funkcji.
keraj: Da się to szybko rozwiązać, bez rozpisywania się?
f(x)=|3sinx| −1
15 maj 19:25
6latek : da się szybko nawet w pamięci
zwf= <2,−1>
15 maj 19:28
Janek191:
ZWf = < − 1, 2 >
15 maj 19:33
keraj: thx bro
15 maj 19:33
keraj: A co zrobić z czymś takim
−sin2x+4sinx+12
15 maj 19:34
zef: t=sinx
15 maj 19:37
keraj: Chodzi oczywiście o zbiór wartości. Podstawiłem za sinx "t", a dalej to już nie ruszę
15 maj 19:37
keraj: Wynik: <7;15>
15 maj 19:39
S.O.S:
sinx=t , t∊<−1,1>
| | −b | |
f(t)= −t2+4t+12 , tw= |
| = ..= 2∉<−1,1> |
| | 2a | |
f(1)= ...=15
f(−1)= ....=7
ZW=<7,15>
15 maj 19:43
keraj: omg, a ja deltę liczyłem

dzięki
15 maj 19:47
S.O.S:
15 maj 19:48
6latek : Janek 191 
Dobrze ze poprawiles
Oczywiście ma być <a,b> i warunek a<b
15 maj 19:50