matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
aaggaa:
wiadomo ze dla pewnego kata ostrego α prawdziwy jest warunek sinα*cosα=
1
3
zatem wyrazenie W= (sinα−cosα)
2
ile sie rowna?
4 sty 19:33
Godzio:
2
1
sin
2
α −2sinαcosα +cos
2
= 1 −
=
3
3
4 sty 19:47