matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
powtórzenie materiału
pomocy :*:
2
1
wyznacz odwrotnosc liczby : a=
−
+
√
3
√
3
+
√
5
√
5
−
√
3
15 maj 13:26
S.O.S:
2(
√
5
−
√
3
)−(
√
3
+
√
5
)
√
5
−3
√
3
a=
+
√
3
=
+
√
3
=
5−3
2
√
5
−3
√
3
+2
√
3
√
5
−
√
3
=
=
2
2
1
2
=
= ......... =
√
5
+
√
3
a
√
5
−
√
3
15 maj 15:33
pomocy :*:
dzieki
15 maj 15:40