Nie wykonując obliczen ustan znak liczby |F(π)|+F(π) F(x)= U{-4x+10}{x-3}
Ania: | | −4x+10 | |
Nie wykonując obliczen ustan znak liczby |F(π)|+F(π) F(x)= |
| |
| | x−3 | |
Proszę o jakąś podpowiedź
14 maj 23:23
Mila:
x≠3
15 maj 00:09
Jerzy:
Ta suma ...= 0 , bo: |x| + x = 0 , gdy x < 0
15 maj 00:10
Mila:
π>3
−4π+10<0
Mianowniki są dodatnie , liczniki zredukują się.
Najlepiej oblicz, a potem wyciągaj wnioski.
15 maj 00:11
Jerzy:
Witaj Mila..nie wykonując obliczeń
15 maj 00:13
Jerzy:
Sam mam błąd.... gdy: x ≤ 0
15 maj 00:15
Mila:
Nie wykonałam obliczeń, coś jednak trzeba zauważyć.
15 maj 00:18
Jerzy:
Trzeba, ale nie trzeba liczyć sumy
15 maj 00:21
Ania: Już wiem! Dziękuję
15 maj 01:08
Krzysiek: Lepiej wykonać obliczenia na jednym przykładzie i wiedzieć co trzeba zauwazyc niż siedzie caly
dzien nad zadaniem i myslec
15 maj 06:53