matematykaszkolna.pl
studia dziad: czy ktos sie orientuje, czy na mechatronice i na budowie maszyn (zwłaszcza na pg) jest stosunkowo duzo fizyki? Jest ona do przeskoczenia dla osoby, ktora poziom wiedzy z fizyki ma na dosc elementarnym poziomie?
14 maj 22:39
12345: Na kazdym mechanicznym kierunku jest duzo fizyki, lepiej znac ja na poziomie rozszerzonym
15 maj 02:03
dziad: a gdybym miał wybierac miedzy: budowa maszyn/mechatronika/budownictwem to na ktorym kierunku jest stosunkowo najlatwiej pod wzgledem fizyki?
15 maj 12:37
dziad: hmm?
15 maj 21:47
Qulka: wszędzie trudno bo odpowiedzialność żeby działało wymaga znajomości fizyki
15 maj 22:05
g: to może dziennikarstwo.
15 maj 22:18
dziad: "g" smieszek to ty jestes ... pytam tylko i wylacznie dla tego, ze nie przepadam za fizyka, dlatego tez szukam studiow gdzie fizyka nie stanowi jednego z najwazniejszych elementow programu
15 maj 22:42
yht: nie idź na mechatronikę/budownictwo nic na siłe nawet jak przeskoczysz fizykę to później są 'fizykopodobne' − będziesz sie męczyć − wiem z własnego doświadczenia
15 maj 23:18
nick: jestem na jednym z mechanicznych wydzialow na pw i mnie akurat z fizyki nie cisna az tak bardzo, ale juz np z takiej mechaniki tak... potem dochodza jeszcze dgrania, wytrzymalosc materialow itd... da sie tego nauczyc wystarczy miec troche zapalu i spedzic duzo czasu nad robieniem zadanek
17 maj 01:05
Metis: A czy mechanika nie jest przypadkiem jednym z działów fizyki?
17 maj 01:07
yht: ja mialem projekty z programu MES, jeśli to coś Ci mówi... masakra, nie polecam komus kto nie przepada za fizykaemotka
17 maj 01:14
nick: To jest troche inna fizyka
17 maj 07:04