matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
z:
Zbadaj monotoniczność nieskończonego ciągu (an), jeśli: a1 = 3 i an+1 = an−2 dla n >= 1
14 maj 22:38
Jack:
a
n+1
− a
n
= − 2
14 maj 22:41
Jack:
Zatem ciag jest malejacy.
14 maj 22:42
z:
thx
14 maj 22:46