matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz log
sas:
Logarytm mnożenie
1
log
3
* log
2
9
4
wyłączam −2 przed logarytm −2log
3
2 * log
2
9 i teoretycznie mógłbym użyć wzoru na zamianę podstawy logarytmu, ale nie wiem co z tą −2 log
c
a * log
a
b = log
c
b
14 maj 16:58
Benny:
1
1
log
3
*log
2
9=2*log
3
*log
2
3=−4log
3
2*log
2
3=−4
4
4
14 maj 17:00