matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
sas:
logarytm
1
(
)
log
4
5
2
Czy to będzie tak?
1
(
)
log
4
5
2
14 maj 16:45
olekturbo:
1
= 5
−2
=
25
14 maj 16:47
sas:
Ops nie chcący wcisnąłem wyślij.
1
√
5
14 maj 16:49
Janek191:
1
(
)
log
4
5
= ( 2
−1
}
log
2
2
5
= 2
−0,5 log
2
5
= 2
log
2
5
−0,5
=
2
1
√
5
= 5
−0,5
=
=
√
5
5
14 maj 17:53