matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba zespolona
dipsi:
Postać zespolona
50
20
−j
√
2
√
2
Jak zamienić to na postać z liczba e?
14 maj 15:14
dipsi:
?
14 maj 16:16
Mariusz:
2
arg z=−arctan(
)
5
2500
400
r=
+
=1250+200=1450
2
2
2
√
1450
e
−j arctan(
)
5
14 maj 16:31
Mariusz:
* r
2
lub |z|
14 maj 16:32