matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak robić takie zadania?
Kamil:
Uprość wyrażenie : 8x
3
+4x
2
/4x
2
−1
14 maj 15:10
ICSP:
= 8x
3
14 maj 15:12
Janek191:
8 x
3
+ 4 x
2
4 x
2
*(2 x + 1)
4 x
2
=
=
4 x
2
− 1
(2 x − 1)*(2 x + 1)
2 x −1
14 maj 15:38