matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna po obszarze
Kuba:
Całka ∬(1−x−y)dxdy po obszarze D, ograniczonym krzywymi y=x
2
, y=4 ma postać: ? Według mnie taką:
http://www4b.wolframalpha.com/Calculate/MSP/MSP46251cd7008bid2a52h600001f65fffbgc55f8c6?MSPStoreType=image/gif&s=43&w=311.&h=40.
(razy 2)
224
Ale powinno wyjść −
15
14 maj 12:45
Kuba:
już sobie poradziłem
14 maj 12:49