wykres
zbyszek: Sporządź wykres ciągu (an), jeśli an= 12n+1 i n≤8.
13 maj 22:40
Jack: podstawiaj liczby od 1 do 8...
a
3 = ...
...
13 maj 22:42
Jack: a0 chyba tez moze sie liczyc...
13 maj 22:44
zef: a0 hmm ?
13 maj 22:46
Jack:
13 maj 22:47
13 maj 22:50
zef: No mnie całe życie uczono że dla ciągów n∊N+
13 maj 22:51
Jack: ja zawsze mialem zalozenie n≥ 1...
13 maj 22:52
zbyszek: Dziękuję co nieco się rozjaśniło w głowie

Mam jeszcze problem z zadaniem o treści:
Sprawdź, czy istnieją takie wyrazy ciągu (b
n) o wyrazie ogólnym
b
n=2n
2−9n=11, które są równe 7
13 maj 23:09
Jack: 2n2−9n=11 czy −11
14 maj 09:00