https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/13219542_1026107544137583_909389706_n.jpg?oh=e38cebec14fb301a6b40ba97b9311191&oe=57383F39
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/13219686_1026107660804238_1546663390_n.jpg?oh=731b2b65c6fa5dbfb3ba859d13e957e4&oe=5738FD5D
| 1 | ||
−∫ | dx = − lnIx−2I + C | |
| x−2 |
| 2 | ||
∫ | dx = 2lnIx−1I + C | |
| x−1 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
teraz widzę MASAKRĘ : ∫ | dx = ∫ | − ∫ | dx ... student , na boga ! | |||
| x−2 | x | 2 |
Nie będę już wrzucał zdjęć, ale poprawiłem się i rozwiązałem te 2 całki przez podstawienie,
wyniki wyszły dobre.
NIe wiem co mi strzeliło do głowy z tymi "masakrycznymi" pomysłami
| 1 | 1 | 1 | ||||
Abstarahując od całkowania .... od kedy: | = | + | ? | |||
| a + b | a | b |