matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
ppp:
Dwie liczby rzeczywiste p i q spełniają równania: p + q = log
6
3 oraz p – q = log
6
12. Oblicz p i q.
13 maj 15:05
Jerzy:
dodaj stronami i dostajesz: 2p = log
6
36 = 2 ⇔ p = 1 ... i dalej sam/a
13 maj 15:07