proszę o sprawdzenie
kolos: Proszę o sprawdzenie:
2log0,258−logp{3}9
na dole nie mogę wpisać przy podstawie √3
z pierwszego wyszło mi:
0,25x=64
4−x=26
2−2x=26
x= −3
z drugiego:
√3=32
30,5=32
x= 4
czyli −3 −4= −7
czy dobrze?
12 maj 11:51
karobert: ok
12 maj 11:54
kolos: kurcze w odpowiedzi jest −15


? chyba jest błąd ?
12 maj 11:55
karobert: jeżeli nic nie pomyliłeś w przepisywaniu, to ten wynik jest poprawny, ale ja też mogę się mylić
12 maj 12:00
Smule: miało być
2log0,258 − log39?
12 maj 14:11
Smule: jeśli w podstawie drugiego logarytmu jest √3 to wychodzi −3 − 4 = −7
12 maj 14:14