matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Różniczka
Dżordż:
Witajcie Miałbym prośbę żeby ktoś pomógł mi obliczyć różniczkę gdyż nie wiem jak mam traktować π.
dg
da
= gdzie g =
4π
2
a
Z góry dzięki za pomoc
11 maj 23:04
Qulka:
jako stałą
−4π
2
g'=
a
2
11 maj 23:15
Dżordż:
ok rozumiem, dzięki!
11 maj 23:20