pochodne
aniA: umie ktoś takie coś obliczyć
11 maj 21:51
zef: 4x−5
11 maj 21:51
Qulka: =4x−5
11 maj 21:51
zef: Tylko co tu liczyć ?
11 maj 21:52
Qulka: −1•(−4)
11 maj 21:53
Krzysiek: = (−4)*(−x)−4−1 = 4x−5
Podstawowy wzor na policzenie pochodnej
11 maj 21:53
Qulka: tylko ten minus przed x powinien być poza nawiasem
11 maj 21:55
aniA: dziękuję, jeszcze mam takie coś gdyby ktoś zerknął
11 maj 21:57
zef: baub−1
11 maj 21:58
aniA: dziękuję bardzo
11 maj 22:00
Krzysiek: Tak
Qulka 
Masz racje . . Zle zapisałem
11 maj 22:05