Doprowadź wyrażenie do najprostszej postaci:
Youndaime: (1+x−1)−2−(1−x−1)−2
11 maj 20:22
Mila:
x≠0
| | x | | x | | x | | x | | x | | x | |
=( |
| )2− |
| )2=( |
| − |
| )*( |
| + |
| )= |
| | x+1 | | x−1 | | x+1 | | x−1 | | x+1 | | x−1 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
=x*( |
| − |
| )*( |
| + |
| )= |
| | x+1 | | x−1 | | x+1 | | x−1 | |
Dokończysz?
11 maj 20:43
11 maj 20:45
Janek191:
@Mila
Nie powinno być przed nawiasem x2 ?
11 maj 20:45
Mila:
Oczywiście x
2 przed nawiasem.
Dziękuję
Janku.
11 maj 20:55
Smule: wzory skróconego mnożenia..
wychodzi
11 maj 20:56
Krzysiek: To i tak nic nie pomoze jeśli się nie zna wzorow
Chocby tego
11 maj 21:22