jak to obliczyć
korko33a: (1 2/3−3 4/):7/8
11 maj 18:59
11 maj 19:04
korko33a: znajdz liczbę przeciwną do liczby2/9+9minus pierwszej podegi +3 razy1/2 do minus podęgi drugiej
minus2/3 w mianowniku 5−3/4 do minus trzecie potęgi −27 do potęgi pierwszej wynik podaj w
postaci ułamka nieskracalnego
11 maj 20:25
korko33a: posługując się wykresem fukcji y=x sporządz wykresy a)y=3x b)y=x−2
11 maj 20:48
Krzysiek:

czarny y=x
czerwony y=3x
niebieski y=x−2
11 maj 20:51
korko33a: narysuj wykres funkcji y=(x)+3i wpisz je własność
11 maj 21:13
Krzysiek: To sa zadania z poziomu ginazjum wiec weź się trochę do roboty
11 maj 21:15
korko33a: cena pewnego towaru wraz z 7−procentowym podatkiem vat jest równa 34347zł .Oblicz cene tego
samego towaru wraz z 23−procentowym podatkiem vat
11 maj 23:20
Qulka:
1,07x=34347
1,23x= c
11 maj 23:24