Rownoleglobok
Pati18773: Dłuższy bok równoległoboku ma długość 6 cm, wysokość poprowadzona do tego boku jest równa 2√3
cm a wysokość opuszczona na krótszy bok jest równa 3√3 cm Oblicz miarę kąta ostrego i obwód
tego równoległoboku
Kompletnie nie wiem pomóż ktoś ?
11 maj 18:44
Krzysiek:

P=a*h policz
P=b*h
1
P− masz wyliczone
h
1 masz podane
wylicz b
Obwod = 2*a+2*b −policz
P= a*b*sinα
Masz wszystko do policzenia
11 maj 18:58
Pati18773: Właśnie tak samo przed chwilą zrobiłam xd
11 maj 19:03
Krzysiek:
11 maj 19:05